Mi ez a mozgalom?

Green City azaz Zöldebb Városokért Mozgalom

Alapelvek

Fenntarthatóan kialakított szabadterek, zöldfelületek

Referenciáink

Megvalósult Green City projektjeink

Fenntartható települési zöldfelület

Zöld infrastuktúra

Hogyan lehet fenntartható
a kertem?

ÖKOKERT - Green City elvek a magánkertekben

Újrahasznos holmik

Kreatív újrahasznosítás és újrahasználat

Nemesvámos - Multifunkcionális rendezvény és szabadidőpark tervezése

Az első Green City elvek alapján készült terv a Nemesvámmosi Multifunkcionális Rendezvény és Szabadidőpark terve, mely 2011 októberében kapta meg a Green City Akkreditált minősítést. A park számos sportfunkciót és kikapcsolódási lehetőséget nyújt, különféle rendezvényeknek ad otthont, és magában hordozza a természetközeli, környezettudatos és gazdaságos parképítés és –fenntartás igényét és megvalósíthatóságát. A park jelenleg terv formájában létezik, várhatóan pályázati és helyi pénzekből fog megvalósulni.

Zalaszentgyörgy - Testvértelepülési park

A település példaértékű helyi összefogása és fenntarthatóságra való törekvésének eredménye lesz az igen komlpex igényeket kiszolgáló park. Kivitelezése részben pályázatokból, részben helyi erőből táplálkozva történt, a Green City akkreditációra 2016-ban került sor.

Budapest - Vajda Péter út osztósáv

A VIII. kerületi forgalmas utca osztósávja tragikus előzmények után a Green City Mozgalom keretén belül, a Józsefvárosi Önkormányzatnak közérdekű közfelajánlásként átadott projekt. A Népligetet a Golgota térrel összekötő utca beültetése speciális városi ökoszisztémának megfelelő növényekkel 2012-ben valósult meg.

Miskolctapolca - Strandfürdő rekonstrukció

A 2013-ban akkreditált tervek alapján a rekonstrukció környezetrendezési, kertészeti munkáiban vettük részt, ahol Green City gyakorlati, kivitelezési megoldásokkal járulunk hozzá a fürdő építéséhez, szépítéséhez.

Növénykandeláber - Betondzsungel zöldítés

Innovatív megoldás azon problémás belvárosi közterületeken, ahol fák telepítésére burkolatok, talajban futó közművek miatt nincs lehetőség. A kivitelezésről készült videó megtekinthető!