Terület: 2 m2 - Tervezés és építés: 2014 - Helye: Tapéta-Téka - Tervező: nem szükséges - Anyagok: műanyag zöldfal elemek - Kísérleti növényanyag: Horváth "Medve" Ferenc (Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola) - Különlegesség: beltéri zöldfal


Igazi különlegesség a függőleges „kert”, azaz a zöldfal, amellyel természetet, élő zöldet csempészhetünk olyan felületekre is, melyekre korábban nem is gondoltunk! A zöldfalak igazán dekoratívak és látványosak, továbbá számos jó tulajdonságuk miatt is szeretjük őket: levegőtisztító, klímajavító, szigetelő, hangszigetelő, közérzet javító és stresszoldó hatásuk bizonyított. A növények széndioxidot kötnek meg, oxigént termelnek, a levegőben szálló por és egyéb szennyező anyagok megkötésében nagyon hatékonyak, illetve párásítják a levegőt és ennek köszönhetően kellemes klímát teremtenek szobánkban. A zöldfalak esztétikai és számos egyéb pozitív előnyei miatt egyre elterjedtebbek és széles körben alkalmazottak, kül- és beltéren egyaránt.

Ez a beltéri intenzív zöldfal ellenálló, összeilleszthető műanyag elemekből készül, így tetszőleges méretben és formában telepíthető. Az elkészült fal megtekinthető a Tapéta-Téka Gödöllői üzletében.