Mi ez a mozgalom?

Green City azaz Zöldebb Városokért Mozgalom

Alapelvek

Fenntarthatóan kialakított szabadterek, zöldfelületek

Hogyan lehet fenntartható
a kertem?

ÖKOKERT - Green City elvek a magánkertekben

Újrahasznos holmik

Kreatív újrahasznosítás és újrahasználat

Referenciáink

Megvalósult Green City projektjeink

Holmijaink, kedves (kerti) tárgyaink itt vannak, részei életünknek 10, 20, 30 néha több 100 éven keresztül. Miközben alakultak-készültek magukba szívták készítő mesterük tudását, érzéseit gondolatait. Az évek során sok velük kapcsolódó anyagokból és az őket használó lényekből – emberekből és állatokból, növényekből – mind fel-fel vettek valamit az időnek konokul ellenálló fizikai testükbe. Gazdagodtak, gyarapodtak miközben kivülről koptak, fakultak. Mind egy önálló izgalmas történelmi regény. Döbbenetes bájuknak nehéz ellenállni és mégis: egyszer csak valaki úgy dönt, vagy tán a véletlen hozza, hogy nincs rájuk adott helyen, adott időben szükség. Szemétté válnak ezek a sokszor múzeumi matuzsálemek.

Ezen szemétté lett kincsek újra felhasználása, újra hasznossá tétele szép, fontos és izgalmas területe a környezettudatos kertépítészetnek.

Ilyenek például a terazzo lapokból készült asztal vaslábakkal; ódon vaskádak, falikutak, öntöttvas kutak, vagy azok míves kifolyói; rozsdamarta kovácsoltvas kerítés elemek; faragott kőoszlopok, oszlopfők és kőlapok; padlástéglák, méhsejttéglák; és még folytathatnánk a sort...