Terület: 2500 m2 - Tervezés és építés: folyamatos - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt - Anyagok: terméskő, fém, kavics, fa, újrahaszosított anyagok - Különlegesség: ökológikus alacsony gondozási igényű kísérleti műhely honos fákkal, minimális gyeppel


Mit is várhatunk a kertész kertjétől? Gyönyörű, mesébe illő minden részletében átgondolt és gondozott Paradicsomot? Netán a „suszter lyukas cipője” típusú elhanyagolt vagy telibe lebetonozott, telephely jellegű teret? Ezen a közel ¼ ha-on mindkét végletből keveredik egy kis íz, de a kerti teret leginkább a szabadtéri kísérleti alkimista műhely leírás jellemezheti legjobban:

Folyamatos középpont keresés a kerti terek definiáltsága és szabad használata, a vad kontrollálatlan növekedés és a formára nyírás, az élő és élettelen, romantikus szentimentalizmus és nyers funkcionalitás, a szakralitás és durva anyag, a kézművesség és tömegprodukció, csendes elmélyedés és gyerekzsivaj között.

Megtalálhatók itt pergolaként működő sűrű kiserdők, szabályos terekbe fogott buja díszfű mezők, melyekbe madárcsőrön és szél szárnyán érkezett cserje és fácska magoncok alakulnak formára a kertész kéz alatt, de a közeli mezőről spontán visszatelepedett vadvirágok is szívesen látott vendégek az ágyásokban. Új technikák és technológiák próbahelye is e kert: az első saját kézi készítésű búbos kemencénkben sül a cipó, az első bio úszótavunk és sósvizes medencénk itt épült és azóta is itt szerzünk működésükről tapasztalatokat, de az alacsony fenntartás igényű ökokert koncepciónk is részben innen táplálkozik. A kertet folyamatosan együtt formálja Természet Anyánk és a rajta élők, legutóbbi és egyben legaktívabb kertészünk pedig maga Vuki, a drótszőrű magyar vizsla.