Terület: 200 m2 - Tervezés és építés: 2006-2007 - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt - Anyagok: terméskő, kavics - Növények: díszfüvek, évelők - Különlegesség: szimbolikus szárazpatak Tükörtóval


A tulajdonosok által évek óta gondosan alakított, fejlesztett kert már csak egy "fejtörővel" rendelkezett: mi legyen az utolsó és egyetlen, a ház melletti sávban húzódó gyepcsík sorsa?

A ház lábazatául szolgáló gyöngyössolymosi kő számtalan frakciójából megálmodott, a tulajdonosok életútját szimbolizáló, de egyben szigorú szikkasztó funkcióval is rendelkező szárazpatak a Tükörtóba ömlik. Itt, mint búvópatakból tör fel a víz és érkezik a kis süllyesztett Tükörtóba. A tavacska a 12 évszakot leképező álló szikla között bújik meg. A Kőkanapén ülve az ember elmélyedhet, kikapcsolhat, de a sziklák egyben a gyerekek napközbeni hancúrozó, halnéző, mókázó helyei is. A tó gödréből kikerült mikrodomb zárja a kompozíciót. A dús évelők, díszfüvek, száraz falak, a víz, a patak sziklái-kövei és a tulajdonos által rigorózusan grafikus ágszerkezetűre metszett fásszárúak remek kontrasztot hoznak létra az év minden szakában a tulajdonosok, és tervezők-kivitelezők nagy örömére.