Terület: 20 m2 - Tervezés és építés: 2011 - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt, Fehér Anita - Anyagok: újrahasznosított fakaró, kazánlemez - Növények: nyírfa, tiszafa, virágzó cserjék és évelők, díszfüvek - Különlegesség: 'kazal-kunyhó', flow-form


Betonba zárt világban éljük életünket, csupán az egyre fogyatkozó természetes foltokon és zöldterületeken érintkezhetünk az életadó természettel, melyből teremtettünk. Városainkba költöztünk, elhagytuk életünk bölcsőjét, s mint tékozló gyermek, kezdtük dölyfösen pusztítani azt. Nem késő még visszatérni természet anyánk ölelésébe, ahol óvó karjaival védelmez minket, éltet és etet, örök szeretetével és életadó erejével támogat mindnyájunkat.

Apró kertünk a rideg aszfaltos-betonos környezetben kreálja meg az emberiség egykori természet alkotta bölcsőjének mai városi harmonikus biztonságot adó, nyugtató, egészséges verzióját mind fizikai-természeti, mind lelki-szellemi síkon, természetesen a Zöld Fenntarthatóság jegyében. Egy csepp élettel és reménnyel teli szigetet jelenít meg, mely nem terheli világunkat, csak természetes, újrahasznosított és fenntartható anyagokat használ. Az élő zöld növényzet, és az élő víz (flowform) megnyugtató ölelésében ismét „életre kelhetünk”, hogy újult erővel vessük bele magunkat a mindennapok fergetegébe.