Mi ez a mozgalom?

Green City azaz Zöldebb Városokért Mozgalom

Alapelvek

Fenntarthatóan kialakított szabadterek, zöldfelületek

Referenciáink

Megvalósult Green City projektjeink

Fenntartható települési zöldfelület

Zöld infrastuktúra

Hogyan lehet fenntartható
a kertem?

ÖKOKERT - Green City elvek a magánkertekben

Újrahasznos holmik

Kreatív újrahasznosítás és újrahasználat

A Green City Mozgalom hazai célja a települések visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb és fenntarthatóbb városok létrehozása a települési zöldfelületek integrált és interdiszciplináris fejlesztésével. Így a működő nagy ökoszisztéma elemeként üzemelő településeinken a természet ingyenes szolgáltatásaiban részesedünk - urbánus környezetben is.

A mozgalom célja, hogy mind a települési döntéshozókat, ingatlanfejlesztőket-befektetőket, a szakmabeli kollégákat, mind a lakosságot megismertessük azzal az óriási gazdasági és humán-társadalmi haszonnal, melyek az ingyenes természeti szolgáltatásokból, más szóval a tudatos Green City alapú valódi városzöldítésből adódik. A zöldfelületek létrehozása olyan befektetés, mely gazdasági, társadalmi és környezeti hasznot hoz, országos/területi szinten éppúgy, mint az egyén szintjén. Széles spektrumú tanulmányok bizonyítják, hogy a jól kivitelezett, minőségi zöldfelületeknek pontosan mérhető, jelentős pozitív hatásai vannak. Ezen pozitív hatások az élet számos területén mérhetőek, például: egészség és rekreáció, ingatlan érték, humán és szociális tényezők, levegőminőség.

A Green City alapelvek ezen tudományos és gazdasági adatokkal alátámasztott előnyök összetett rendszerére épülnek, s kertészeti és tájépítészeti szaktudással kiegészülve megoldást kínálnak településeink égető problémáira a természetes növényzet prioritásba helyezésével, nem pedig méregdrága technológiákkal.

Szakembereink évek óta részt vesznek a Green City akkreditációs képzéseken, és aktívan részt vesznek a hazai Green City elveken alapuló, fenntartható projektek megvalósításában mind magánkerti, mind települési szinten.

Az első, Magyarországon akkreditált projekt is nevünkhöz fűződik: Nemesvámos Multifunkcionális rendezvény és szabadidőpark tervezése.

A Green City - Zöldebb Városokért Mozgalomról részletesen az alábbi honlapon tájékozódhat:

green-city.hu