Terület: ... m2 - Tervezés és építés: ... - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt - Anyagok: terméskő, fa - Növények: honos és egzóta dísznövények - Különlegesség: pavilon és fürdőmedence


A kert, mint erdőparti kis folyó öleli körbe a ház mellett álló fürdőpavilont (Tündérpavilon) és teraszait, melynek forrása a Fűzbarlang közepén ered és Mohos patakként terül szét Gyepfolyóvá. A Gyepfolyó túlpartján található stégen áll a Kemencés Társalgó, kedves színfoltjával, a csobogóval.

A fűzfa alatti forrásból eredő Mohos Patak nem más, mint sziklapartok közé besüllyesztett mohaágy, mely szétnyílva, kiszélesedve átadja helyét a Gyepfolyónak. A gyepszőnyegezés partjait díszfű alapú évelő ágyások adják, közte elszórt szoliter görgeteg kövekkel. A kemence körül vörösfenyő stég terül el, mely követi a Gyepfolyó kanyarulatát és a Tündérpavilon szintén vörösfenyő teraszát, így kötve be a kemence teret a Tündérfürdő képébe. A Tündérpavilon körmedence fölé emelt körmart oszlopokon nyugvó, nyitott kecses pavilon, nyolcszögletű, lemezfedett csúcsos szellőző tetővel.