Terület: 14 ha - Felmérés: 2021 - Kataszter készítése: csemete-KERTMŰHELY® Somorjai-Tamássy Zsolt, Fehér Anita, Vida Bertalan


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem kezelésében lévő, méltán népszerű Orczy park történeti kert és Ludovika tér faállományának felmérését készítettük el a Magyar Faápolók Egyesületének egyszerűsített módszere alapján.

A fák adatai, fotói és térképe a fenntartási feladatok elvégzését fogja segíteni. Nagyon fontos az intenzíven használt parkban a fák állapotának ismerete. Egyrészt a fenntartó így pontosan átlátja, hogy milyen faállománnyal rendelkezik (mely hatalmas értéket képvisel a város sűrűn beépített szövetében), másrészt a faállomány kezelési feladatai dokumentálhatóak, nyomon követhetőek.

A felmérés hosszas terepi munka alapján állt össze, ahol a fákat egyesével megvizsgáltuk, térképen jelöltük, adatait rögzítettük és lefotóztuk. Az adat-állomány összeállítása után minden egyes fán bilétát helyeztünk el, mely a fa sorszámát jeleníti meg. A sorszám alapján a fa könnyen beazonosítható, adatai és állapota elérhető.