Terület: 292 m2 - Tervezés és építés: 2013 - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt, Fehér Anita - Anyagok: terméskő, kavics, fa - Növények: honos és egzóta dísznövények, vízinövények - Különlegesség: egyedi tűzrakóhely, kerti tavacska vízeséssel


Mediterrán és japán eszköztárból építkező kertünk elsősorban a nyugodt pihenés helyszíne. A kerti környezet egyszerre meghitt, befogadó és ellazító, illetve mozgalmas, élettel teli, madárdaltól hangos. A természet különböző arcai jelennek meg az egyes kertrészletekben, új és új élmények, érzetek és benyomások sokasága bukkan fel ebben a felfedezésre váró, varázslatos, meseszerű, ám személyre szabott kis világban.

A kertben multifunkcionális tűzrakót építettünk, a korábban már meglévő kilátót belekomponáltuk a koncepcióba, a hátsó kert középpontjában lendületes ívekből álló, szabálytalan alaprajzú gyepfelületet alakítottunk ki, a koros fenyőfák felnyírt ágai alatt árnyas pihenőt hoztunk létre, valamint a meglévő terasz déli sarkánál helyeztük el az organikus szegélyű kerti tavat. A tó táplálása a közvetlenül mellette elhelyezkedő mikrodomb kövein lecsorgó vízzel történik, az apró vízesés/csobogó látványa mind a kertből, mind a ház ablakain keresztül élvezhető.