Green City fejlesztés!

Tervezés és építés: 2012 - Tervező: Green City fejlesztés - Kivitelező: csemete-kertműhely®, Magnólia Art Kft. Anyagok: fém, stabilizált kavicsburkolat, városi földkeverék - Növények: várostűrő futónövények - Különlegesség: belvárosi fa-szerű telepítés


Ez a Green City fejlesztés újrahasznosított anyagok felhasználásával nyújt innovatív megoldást olyan problémás belvárosi közterületeken, ahol fák telepítésére a burkolat és a talajban futó közművek miatt nincs lehetőség. A strapabíró kúszó növények fa-szerűen jelennek meg a forró, burkolatokkal, homlokzatokkal definiált városi terekben. A „fakorona” árnyékol, port és szennyezőanyagokat köt meg, oxigént termel, párásít. A futónövények virágjukkal, illatukkal díszítenek, gyorsan nőnek, ám nem fogják elérni a légvezetékeket, nem igényelnek minden évben komoly metszést és nyesedék elszállítást.

A fenti előnyöket mérlegelve döntött úgy Budapest VI. kerületi Önkormányzata, hogy turisztikai szempontból is legfrekventáltabb pontjain Növénykandelábereket állít fel a burkolt felületek otthonosabbá tételéhez. Az elkészült referenciákat az alábbi helyszíneken lehet megtekinteni:
Budapest, VI kerület:
• Szondi utca 67. - Szent Család Plébániatemplom előtt
• Király u. 70-72.
• Nagymező utca 1. - Terézvárosi Avilai Szent Teréz templom előtt

A telepítésről készült videó megtekinthető az alábbi linken!