Terület: 398 m2 - Tervezés és építés: 2011 - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt, Fehér Anita - Anyagok: terméskő, fa - Növények: honos társulásalkotók, exóta díszcserjék, évelők, díszfüvek - Különlegesség: erős lejtőbe integrált apró méretű úszótó kavicsos szűréssel, jacuzzi sarokkal


Apró, hegyoldalon fekvő kertünkben a meglévő koros fák megnyugtató lombjai alatt alakítottuk ki természetesen lendületes ívekkel a kerti térkompozíciót, ahol a kert egészén a vízarcitketúrák utalkodnak: A nyitott terasz előtt fekvő 3 egymás fölött elhelyezett flow-form forrásból táplálkozó patak kettészeli a gyepet, kiszélesedve gyerekpancsolóként funkcionál (mellette homokozóval a kicsik legnagyobb örömére), majd a kert végében tóvá szélesedik.

A tópart laza, kövekkel szegélyezett íves kialakítása és a tó növényzete természetes hatást kelt. A tó ház felöli sarkánál található egy „merülő”, közvetlenül a garázshoz tervezett szauna bejárata mellett. Az úszótér keleti sarkánál egy lombok közt megbújó pavilont találunk, melynek fa burkolata benyúlik a víz fölé, valamint a burkolat alatt elrejtve helyet ad a tó tisztán tartásához szükséges szűrők elhelyezésére.