Tervezés és építés: 2016 - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt - Anyagok: bontott vasúti talpfa, bontott mészkő, vörösfenyő - Növények: tisztító-szűrő vízinövények, babérmeggy, díszfüvek (vízpart imitátorok) - Különlegesség: természetes szűrésű úszómedence


Gödöllő egyik századfordulós vitézi telkén álló kis villa "épített" zöldfelületének az extenzív gyümölcsös és természetes gyerekbirodalomba való átvezető elemként épült biomedence. Szűrése természetes - a kisebbik medencetér szubsztrátján élő baktériumok végzik - vize kristálytiszta. Gépészete mindössze egy keringető szivattyúból áll. A szülők és a négy gyermek a nagy medencét, Jakab kutya pedig a tószerűen alakított kisebbik szűrőmedencét részesíti előnybe. A paravánfal ornamentikáját - melyet mohának kell majd benőnie - a háziúr maga rajzolta fel a gyerekek segítségével.

A burkolatok bontott süttői mészkő lapok, a támfalak bontott és tisztított vasúti talpfák. A vízszintes felület burkolatai vízáteresztő alépítményre, vízáteresztő módon kerültek lefektetésre. A híd és a medenceparti "gyilokjáró" magas gyantatartalmú vörösfenyőből készült. A tavi növényzet közreműködik a víz tisztításában. A parti növényzet babérmeggy takaró sövényből és főként díszfüvekből (vízparti hangulat) áll.