Terület: (hátsó kert) 811 m2 - Tervezés és építés: 2011 - Tervező: Somorjai-Tamássy Zsolt - Anyagok: fa, terméskő - Növények: honos társulásalkotók exóta kiegészítéssel, évelők és díszfüvek - Különlegesség: flow-form, nyolcszögletű kilátó és tűzrakóhely


A kert természetközeli, organikus vonalvezetésű, természetes anyagokkal és növényzettel megformált szabad tér, melyben a szépség, lágyság és a természet befogadó attribútuma jut kifejezésre; az élet folyamatossága, és az évről-évre újjászülető ám folyton változó természetes környezet emberi használatra formált egysége. Ez az a kert, melyet tulajdonosára szabtak, melynek ölén a család minden tagja – a legfiatalabbtól a legidősebbig - megpihenhet, és rohanó világunkban egy csöppnyi megnyugvásra lelhet. Az „Erdei tisztáson” a családtagokkal és barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal eltöltött idő mindenkit harmonizál és feltölt, és talán kicsit közelebb is hozzá egymáshoz a látogatóit.

A kert középpontjában gyepfelület található, melyet díszfű és virágos évelő kiültetések öveznek. A szélben lengedező fűszálak, a virágokra járó rovarok, lepkék egy természetes virágos mező vagy rét jelleget kölcsönöznek a kertnek, mintha az ember az erdőben sétálva egy ékszerre, egy szabad rétre bukkant volna. A rét szélén, a gazdagon virágzó évelőkiültetések ölelő karjaiban helyezkednek el az elsősorban természetes anyagokból (kő, fa) megépített kerti architektúrák: a félig a földbe süllyesztett nyolcszögletű tűzrakó, és a szintén nyolcszögletű kilátó, mely leülésre, fekvésre alkalmas fa padozatokból áll, változó, egyre emelkedő magasságban; valamint a rönkből készült gyerekjátszó.